Čovek i truba

Truba je oblik znanja i umetnosti za svih slavlja!

Čovek i truba

Čovek i truba pod reči tuba postoji od davne, davne godine. Truba je postala od metala koja se češće koristila za buđenje vojske i mnogo tih dobrih dela! Truba je glasna i glazbeni instrument, koji ojačava svu vrstu muzike. Bez trube nema nit slavlja, a nema ni veselja. Sa ovčara i kablara vodi deo trube, i pesma ori dok prezori.. Trube se prave od raznih cugova, postoje trube C, B, S, F.

Nije isti štim na bilo kojoj trubi, trubači često razmišljaju za kojićev cug i koji štim. Trubački orkestar zvuči najbolje iz tona F jer B jer najbolji ton trube samo postoji iz tih toniteta! Truba i Harmonika najbolje štima za tona niže,  truba S. Trubačima je teže zaista u svakom slučaju jer truba ima samo 3/ tri ventila što u lestvice postoji 12/ dvanaest tona, na 1/ jedan ventil 4/ četiri tona. Nije baš svakako lako! Na trubi se uči do veka, niko nije usavršio svoj zanat u potpunostima, svima je tonovitet drugačiji prema rasporedu tonova.
Čovek i truba su očajno okrenuti, truba i čovek jer čovek i truba, #truba je svakako naj poznati instrument koji svi znaju i poznaju. Svaka vrsta veselja se organizuje al bez trubače ne prolaze, #trubači su na prvom mestu liste za svadbe i veselja širinom Srbije i Inostranstva.

Orkestar u trubačkom orkestru postoje članove sedam, u skladu sa orkestrom, svaki instrument je različit. U trubačkom orkestru postoje instrumente Truba, Tenor, Bass, Bubanj Goč, Doboš. Šta vam zatreba po izboru od instrumenta vi možete naručiti. Trubači su i za snimanje Filma, Serije, Domaće filmove, Spotova i mnogih tih manira. truba su obzir znanja i iskustva svih slučajeva.
Ako vam bilo koja informacija zatreba možete nas kontaktirati na Viberu jer WhatsApp na broju +381 63 822 0401.
Naš email: milance.trubac@gmail.com